Бритни Спиърс излезе от болница

Американската поп певица Бритни Спиърс напусна болницата "Сидърс-Синай" в Лос Анжелис, където беше приета в нощта на четвъртък срещу петък за оценка на физическото и психическото й състояние, предаде Франс прес.

Лекарите са пуснали Спиърс да се прибере у дома, след като са преценили, че тя не представлява повече заплаха за себе си. Певицата е напуснала клиниката през подземен тунел, за да избегне струпалите се отвън папараци.

Според известния американски психолог доктор Фил Макгроу Спиърс се нуждае от психологическа помощ. Макгроу стигнал до този извод, след като посетил Спиърс в клиниката и се срещнал и с нейни близки.

Спиърс беше докарана на носилка в клиниката след разправия с полицията относно попечителството на двете си деца, които живеят при бившата й половинка Кевин Федърлайн. Певицата има право да ги вижда само три пъти седмично.

В четвъртък тя отказала да ги върне на бившия си съпруг и това стана причина полицията да посети дома й. След преговори с поп дивата полицаите преценили, че тя трябва да бъде откарана в клиника, защото била под влияние на неизвестна субстанция.

Ден след като Спиърс постъпи в клиниката, съд в Лос Анжелис я лиши от правото да вижда двамата си сина. Представител на съда съобщи, че всички родителски права върху двегодишния Шон и едногодишния Джейдън се дават на бившия съпруг на певицата.

На 1 октомври миналата година Спиърс бе временно лишена от опеката над децата си. След няколко седмици тя успя да си издейства правото да вижда синовете си три пъти седмично. Два пъти в седмицата тя трябва да дава кръв, за да бъде проверявана за алкохол и наркотици. Следващото заседание по случая с родителските права на Спиърс ще бъде на 14 януари.